domagi

domagi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Pączki na serku homogenizowanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne, wilgotne i błyskawiczne w przygotowaniu pączki na serku homogenizowanym. Ostatnio moje ulubione!

Pączki na serku homogenizowanym

Składniki:

Pączki na serku homogenizowanym

 

  • 400 g serka homogenizowanego waniliowego;

 

 

 

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;

 

  • 1 łyżka cukru pudru;

 

 

  • 50 ml wódki;

 

  • cukier puder do posypania;

 

  • tłuszcz do smażenia (ja używam smalcu i oleju)

Sposób przygotowania:

Pączki na serku homogenizowanym
Do wysokiej miski włożyć serek, jajka, cukier i sól, składniki zmiksować. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać wódkę i zmiksować wszystko razem. W szerokim rondlu rozgrzać tłuszcz do temp. 170 stopni, za pomocą łyżeczek formować kulki. Tak przygotowane kulki wrzucać na rozgrzany olej, smażyć na złoto z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, jeszcze ciepłe obtaczać w cukrze.