Sposób przygotowania:
Pączki w wersji mini
Rozgrzać olej do głębokiego smażenia. Jajka wbić do miski, dodać oba serki i wymieszać najlepiej używając rózgi. Potem do tej masy wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym i widelcem szybko ciasto.
Gdy olej jest już gotowy małą łyżeczką nabierać porcje ciasta i kłaść na olej. Smażyć na rumiano ale w razie konieczności obracać pączuszki bo nie każdy sam się obróci. Dobrze jest za każdym razem maczać łyżeczkę w oleju.
Usmażone pączki wyjmować cedzakową łyżką na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Po odsączeniu z tłuszczu przełożyć na inny talerz i oprószyć cukrem pudrem.
Gdy olej jest już gotowy małą łyżeczką nabierać porcje ciasta i kłaść na olej. Smażyć na rumiano ale w razie konieczności obracać pączuszki bo nie każdy sam się obróci. Dobrze jest za każdym razem maczać łyżeczkę w oleju.
Usmażone pączki wyjmować cedzakową łyżką na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Po odsączeniu z tłuszczu przełożyć na inny talerz i oprószyć cukrem pudrem.
zbysiowa
zewa
:)