zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pączki w wersji mini

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Bardzo smaczne na ciepło. Szybkie w przygotowaniu i idealne na tłusty czwartek, który tuz, tuż. Oczywiście szybko znikają.

Pączki w wersji mini

Składniki:

Pączki w wersji mini

 

  • 1 serek Danio waniliowy ( 140 g )
  • 1 serek homogenizowany waniliowy ( 140 g )
  • 1,5 szk mąki pszennej typ 500
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Pączki w wersji mini
Rozgrzać olej do głębokiego smażenia. Jajka wbić do miski, dodać oba serki i wymieszać najlepiej używając rózgi. Potem do tej masy wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym i widelcem szybko ciasto.

Gdy olej jest już gotowy małą łyżeczką nabierać porcje ciasta i kłaść na olej. Smażyć na rumiano ale w razie konieczności obracać pączuszki bo nie każdy sam się obróci. Dobrze jest za każdym razem maczać łyżeczkę w oleju.

Usmażone pączki wyjmować cedzakową łyżką na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Po odsączeniu z tłuszczu przełożyć na inny talerz i oprószyć cukrem pudrem.