Sposób przygotowania:
Racuszki z czereśniową frużeliną
Czereśnie drylujemy, przekładamy do rondla, dodajemy cukier, sok z połowy cytryny i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 30-40 minut Żelatynę namaczamy w 3-4 łyżkach zimnej wody po czym gdy napęcznieje podgrzewamy ją.
Make ziemniaczaną rozrabiamy w pozostałej wodzie. Kiedy do czereśni dodajemy żelatynę, następnie wlewamy pomału make i mieszamy, zagotowujemy.
Racuszki:
Do miski wlewamy kefir, wbijamy jajka, dodajemy cukier i cukier waniliowy, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta.
Patelnie smarujemy olejem, rozgrzewamy, nakładamy niewielkie racuszki które smażmy po kilka chwil z dwóch stron. Racuszki podajemy z frużeliną czereśniową.
Make ziemniaczaną rozrabiamy w pozostałej wodzie. Kiedy do czereśni dodajemy żelatynę, następnie wlewamy pomału make i mieszamy, zagotowujemy.
Racuszki:
Do miski wlewamy kefir, wbijamy jajka, dodajemy cukier i cukier waniliowy, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta.
Patelnie smarujemy olejem, rozgrzewamy, nakładamy niewielkie racuszki które smażmy po kilka chwil z dwóch stron. Racuszki podajemy z frużeliną czereśniową.