Grażyna87

Grażyna87

Kucharz
[Przepisów: 8]

Pałeczki Drobiowo - Otrębowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ta potrawę można zaserwować jako przystawkę jak i danie główne. Pałeczki można jeść na zimno jak i na ciepło. I przede wszystkim tanie.

Pałeczki Drobiowo - Otrębowe

Składniki:

Pałeczki Drobiowo - Otrębowe

 

  • 0,6kg piersi drobiowych.
  • 2 duże cebule.
  • 8 ząbków czosnku.
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego.
  • 2 łyżki majonezu.
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej.
  • 12 łyżek otrębów owsianych.
  • 2 jajka.

Sposób przygotowania:

Pałeczki Drobiowo - Otrębowe
Cebule pokroić na grubsze kawałki. Zeszklić. Drób razem z cebulą i 4 ząbkami czosnku zmielić. Dodać otręby, jajka i przyprawy(sól i pieprz ziołowy). Sos czosnkowy: 4 ząbki czosnku zetrzeć na tarce, doprawić solą. Dodać jogurt, musztardę i majonez. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem ziołowym. Blachę wysmarować olejem. Nagrzać piekarnik do 180*c. Z mięsa uformować pałeczki. Piec w temp. 180*c przez 7 minut.

Tagi:

jajko jajka