Sposób przygotowania:
Pałeczki z kurczaka faszerowane pieczarkami
Pałeczki myjemy i osuszamy. Tłuczkiem do mięsa łamiemy kość przy węższej części udka.
Następnie ostrym nożem obcinam mięso dookoła kości i powoli wyciągamy kość.
Trzeba sprawdzić czy w środku nie ma odłamków kości. Każde udko solimy i pieprzymy w środku.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju z cebula.
Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie nadziewamy nimi pałeczki.
Na końcu spinamy wykałaczka. Pałeczki smarujemy marynatą zrobiona z oleju i przypraw.
Układamy je na blaszce wysmarowanej olejem i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Następnie ostrym nożem obcinam mięso dookoła kości i powoli wyciągamy kość.
Trzeba sprawdzić czy w środku nie ma odłamków kości. Każde udko solimy i pieprzymy w środku.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju z cebula.
Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie nadziewamy nimi pałeczki.
Na końcu spinamy wykałaczka. Pałeczki smarujemy marynatą zrobiona z oleju i przypraw.
Układamy je na blaszce wysmarowanej olejem i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.