Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Udka z mięsem mielonym i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Udka z kurczaka w nowej odsłonie - tym razem faszerowane pikantnym nadzieniem z mięsa mielonego i grzybów.

Udka z mięsem mielonym i grzybami

Składniki:

Udka z mięsem mielonym i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Udka z mięsem mielonym i grzybami
Udka z kurczaka pozbawiamy kości, przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Odstawiamy do lodówki.

Grzyby myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Chili kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i grzyby, wrzucamy chili, a następnie mięso. Smażymy. Farsz doprawiamy solą.

Udka z kurczaka faszerujemy nadzieniem. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.

Pieczemy godzinę w 200 st. C.