Sposób przygotowania:
Udka z mięsem mielonym i grzybami
Udka z kurczaka pozbawiamy kości, przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Odstawiamy do lodówki.
Grzyby myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Chili kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i grzyby, wrzucamy chili, a następnie mięso. Smażymy. Farsz doprawiamy solą.
Udka z kurczaka faszerujemy nadzieniem. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy godzinę w 200 st. C.
Grzyby myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Chili kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i grzyby, wrzucamy chili, a następnie mięso. Smażymy. Farsz doprawiamy solą.
Udka z kurczaka faszerujemy nadzieniem. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy godzinę w 200 st. C.