Sposób przygotowania:
Faszerowane udka z kurczaka
Cebule drobno posiekać, zeszklić na maśle.
Pieczarki obrać zetrzeć na tarce i dodać do zeszklonej cebulki smażyć, aż woda odparuje i doprawić do smaku.
Z udek usunąć kość, położyć na desce skórą do dołu i nałożyć ser żółty i porcję pieczarek.
Udka zwinąć jak roladki i spiąć wykałaczkami, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym podlać troszkę bulionem i natrzeć ulubionymi przyprawami.
Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
Po tym czasie ściągnąć przykrywkę i piec, aż skórka roladek się zarumieni.
Pieczarki obrać zetrzeć na tarce i dodać do zeszklonej cebulki smażyć, aż woda odparuje i doprawić do smaku.
Z udek usunąć kość, położyć na desce skórą do dołu i nałożyć ser żółty i porcję pieczarek.
Udka zwinąć jak roladki i spiąć wykałaczkami, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym podlać troszkę bulionem i natrzeć ulubionymi przyprawami.
Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
Po tym czasie ściągnąć przykrywkę i piec, aż skórka roladek się zarumieni.