Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Faszerowane udka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jeśli szukacie smacznego pomysłu na obiad polecam pieczone udka faszerowane pieczarkami i żółtym serem .

Faszerowane udka z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane udka z kurczaka

 

  • 200g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 udka z kurczaka
  • 1/2 szkl bulionu
  • 2-4 plastry sera żółtego
  • Vegeta
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka ,

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka z kurczaka
Cebule drobno posiekać, zeszklić na maśle.

Pieczarki obrać zetrzeć na tarce i dodać do zeszklonej cebulki smażyć, aż woda odparuje i doprawić do smaku.

Z udek usunąć kość, położyć na desce skórą do dołu i nałożyć ser żółty i porcję pieczarek.

Udka zwinąć jak roladki i spiąć wykałaczkami, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym podlać troszkę bulionem i natrzeć ulubionymi przyprawami.

Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.

Po tym czasie ściągnąć przykrywkę i piec, aż skórka roladek się zarumieni.
Faszerowane udka z kurczaka
Cebule drobno posiekać , zeszklić na maśle . Pieczarki obrać zetrzeć na tarce i dodać do zeszklonej cebulki smażyć aż woda odparuje i doprawić do smaku
Faszerowane udka z kurczaka
Na przygotowanych udkach położyć ser żółty i porcję pieczarek
Faszerowane udka z kurczaka
Udka z kurczaka zwinąć jak roladki i spiąć wykałaczkami
Faszerowane udka z kurczaka
Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut po tym czasie ściągnąć przykrywkę i piec aż skórka roladek się zarumieni.