Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka faszerowane suszonymi owocami
Piekarnik rozgrzewamy do 190 st.C.
Suszone śliwki i morele namaczamy w wodzie, aby zmiękły.
Kurczaka przyprawiamy solą i przyprawą do kurczaka. Faszerujemy owocami, formujemy z mięsa kulki, które chwilę obsmażamy na oleju, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy tłuszczem ze smażenia, pieczemy ok.1 godziny, co jakiś czas podlewając wodą. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Suszone śliwki i morele namaczamy w wodzie, aby zmiękły.
Kurczaka przyprawiamy solą i przyprawą do kurczaka. Faszerujemy owocami, formujemy z mięsa kulki, które chwilę obsmażamy na oleju, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy tłuszczem ze smażenia, pieczemy ok.1 godziny, co jakiś czas podlewając wodą. Podajemy z ulubionymi dodatkami.