Sposób przygotowania:
Placuszki cukiniowo - dyniowe z dipem jogurtowym
Cukinie myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej, solimy i przekładamy na sitko. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Dynie obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Imbir obieramy łyżeczką i kroimy w drobną kosyeczkę.
Cukinię odciskamy z płynu i wkładamy z warzywami do miski. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Dip jogurtowy:
Obrany czosnek kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami.
Cukinię odciskamy z płynu i wkładamy z warzywami do miski. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Dip jogurtowy:
Obrany czosnek kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami.