mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Paluchy z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne paluchy z ciasta francuskiego.

Paluchy z ciasta francuskiego

Składniki:

Paluchy z ciasta francuskiego

 

  • 1 jajko
  • 500 g gotowego ciasta francuskiego
  • ostra papryka w proszku
  • bazylia suszona
  • 60 g startego twardego sera żółtego

Sposób przygotowania:

Paluchy z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozwinąć, po czym rozwałkować i pokroić na prostokąty o wymiarach 3x 12 cm. Każdy kawałek złożyć na pół. Tak powstałe paluchy poosmarować rozkłóconym jajkiem, posypać startym serem żółtym, ostrą papryką oraz bazylią. Paluchy ułożyć na blasze w odległości 3 cm od siebie. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w 220 stopniach na złoty kolor.