gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Paluszki francuskie z bananem.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo szybkie co nieco do kawusi

Paluszki francuskie z bananem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paluszki francuskie z bananem.

 

  • 1 ciasto francuskie gotowe
  • 2 banany
  • 2 łyzki cukru brązowego
  • 2 łyżki płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Paluszki francuskie z bananem.
Ciasto francuskie rozwijamy lekko wałkujemy. Ciasto tniemy na 8 kwadratów .Na kazdy kwadrat dajemy kawałek banana,albo banany kroimyw grubsze plasterkii układamy po 2 szt.Każdy kwadrat zwijamy boki sklejamy układamy na blasze,kazde ciasteczko smarujemy wodą posypujemy cukrem brązowym i płatkami migdałowymi. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 minut i pieczemy na złoty kolor 15-20 minut. POLECAM !!!
Paluszki francuskie z bananem.
Ciasto rozwijamy i lekko wałkujemy tniemy w kwadraty.
Paluszki francuskie z bananem.
Na kazdy kwadrat układamy plasterki bananów.
Paluszki francuskie z bananem.
Banany mozna pokroic w czastki i ułozyć na kwadrat
Paluszki francuskie z bananem.
Zwijamy kazdy kwadrat boki sklejamy i smarujemy wodą

Tagi:

ciasto