Sposób przygotowania:
Pampuszki - pyszne placuszki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli.
Żółtka ubijamy z cukrem dodając cukier waniliowy,mąkę oraz większą szczyptę sody oczyszczonej.
Masę żółtkową połączyć z masą białkową,delikatnie wymieszać do połączenia.
Patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju, nakładać porcje masy ,formować placuszki pampuszki i smażyć z obydwu stron na rumiano.
Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne ,pokroić i z karmelizować.
Placuszki podawać z karmelizowanymi jabłkami lub śmietaną, albo z ulubionym dżemem.
Żółtka ubijamy z cukrem dodając cukier waniliowy,mąkę oraz większą szczyptę sody oczyszczonej.
Masę żółtkową połączyć z masą białkową,delikatnie wymieszać do połączenia.
Patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju, nakładać porcje masy ,formować placuszki pampuszki i smażyć z obydwu stron na rumiano.
Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne ,pokroić i z karmelizować.
Placuszki podawać z karmelizowanymi jabłkami lub śmietaną, albo z ulubionym dżemem.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Częstuj się do syta.;)Pozdrawiam
haniakson
BozenaMatuszczyk
Będzie miło.
Dziękuję i daj znać czy Ci smakowały.;)
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)
gusia1000