Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i mozzarellą
1. Do miski przesiej mąkę, dodaj sól i olej.
2. Drożdże rozkrusz i wymieszaj z wodą i cukrem, wlej do mąki i wyrabiaj na jednolitą masę.
3. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce.
4. Pomidory zblenduj, dodaj suszone zioła (bazylię, oregano). Część sosu odlej do miseczki (przyda się jako sos do pizzy).
5. Piekarnik rozgrzej do temp. 250 stopni (termoobieg).
6. Ciasto podziel na 3 - 4 części i rozciągaj je cienko na wysypanej mąką blasze. Każdą pizzę posmaruj passatą, następnie ułóż pokrojoną w plastry mozzarellę i szynkę.
7. Pizze wstaw do piekarnika i piecz przez 7 minut. Podawaj z sosem pomidorowym i/lub czosnkowym.
2. Drożdże rozkrusz i wymieszaj z wodą i cukrem, wlej do mąki i wyrabiaj na jednolitą masę.
3. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce.
4. Pomidory zblenduj, dodaj suszone zioła (bazylię, oregano). Część sosu odlej do miseczki (przyda się jako sos do pizzy).
5. Piekarnik rozgrzej do temp. 250 stopni (termoobieg).
6. Ciasto podziel na 3 - 4 części i rozciągaj je cienko na wysypanej mąką blasze. Każdą pizzę posmaruj passatą, następnie ułóż pokrojoną w plastry mozzarellę i szynkę.
7. Pizze wstaw do piekarnika i piecz przez 7 minut. Podawaj z sosem pomidorowym i/lub czosnkowym.
BozenaMatuszczyk
SylaUla
pyszalka
cherry
I niezwykle prosta :) Dziękuję!
cherry
cherry