Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pana cotta z masłem orzechowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny, lekki, kremowy deser z orzechową nutką

Pana cotta z masłem orzechowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pana cotta z masłem orzechowym

 

Sposób przygotowania:

Pana cotta z masłem orzechowym
Do garnka wlewamy mleko i dodajemy śmietanę. Dodajemy również cukier i masło orzechowe i całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy na ogień i co jakiś czas mieszamy (żeby masło orzechowe się rozpuściło) do uzyskania kremowej konsystencji. Masę zagotowujemy. Do gorącej masy dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Masę przelewamy do trzech foremek i odstawiamy do stężenia. Deser wyciągamy z foremek zanurzając je na chwilkę w gorącej wodzie. Podajemy posypane pokruszonymi orzeszkami włoskimi. Życzę smacznego ;)
Pana cotta z masłem orzechowym
Do garnka wlewamy mleko i dodajemy śmietanę. Dodajemy również cukier i masło orzechowe .
Pana cotta z masłem orzechowym
Wstawiamy na ogień i co jakiś czas mieszamy (żeby masło orzechowe się rozpuściło).
Pana cotta z masłem orzechowym
Do gorącej masy dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia.