Sposób przygotowania:
Pancakes z owocami
Żółtka oddzielić od białek, białka z solą ubić na sztywną pianę. Żółtka, mleko, mąka oraz proszek do pieczenia dokładnie ze sobą wymieszać.
Pianę z białek dodać do masy z żółtkami i powoli wszystko razem ze sobą wymieszać.
Jeśli ciasto jest już gotowe ,rozgrzać patelnie i smażyć pancakes na małym ogniu.
Gdy małe naleśniki będą już gotowe porcjować wedle uznania przekładając owocami takie jakie lubimy. Polewać miodem jak i podawać z bitą śmietaną. :-D
Pianę z białek dodać do masy z żółtkami i powoli wszystko razem ze sobą wymieszać.
Jeśli ciasto jest już gotowe ,rozgrzać patelnie i smażyć pancakes na małym ogniu.
Gdy małe naleśniki będą już gotowe porcjować wedle uznania przekładając owocami takie jakie lubimy. Polewać miodem jak i podawać z bitą śmietaną. :-D