Sposób przygotowania:
Mus z białej czekolady z truskawkami i galaretkąETAP 1:
Przygotuj 4 małe pucharki lub 2 duże. Czekoladę rozpuść w kąpieli parowej,lekko przestudź. Białka ubij na sztywno.Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Delikatnie wymieszaj białka i śmietankę a gdy składniki się połączą wlej cienką strużką czekoladę. Dokładnie wymieszaj i przełóż mus do pucharków. Pucharki wstaw do lodówki.
Galaretkę rozpuść w 400 ml wrzątku, dokładnie wymieszaj wystudź. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój je na ćwiartki.
Wyjmij deserki z lodówki. Truskawki rozdziel równo pomiędzy pucharki i zalej schłodzoną galaretką. Wstaw deserki do lodówki i schładzaj przynajmniej godzinę. Przed podaniem udekoruj każdy deser truskawką i bezikami.
SylaUla