Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Panga z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie bardzo estetyczne, proste i pomaga nam utrzymać ładną figurę.

Panga z piekarnika Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panga z piekarnika

 

  • 3 mrożone filety z pangi
  • Duża cebula (lub dwie małe)
  • Koperek (świeży lub suszony)
  • Przyprawa do ryb
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Panga z piekarnika
Filety rozmrażamy - kładziemy na talerzu w temperaturze pokojowej i czekamy lub jeśli jesteście w pośpiechu to wkładamy do kuchenki mikrofalowej na program odmrażania na 7 minut, wtedy tą zamrożoną powłokę będzie dało się łatwo ściągnąć. Cebulę obieramy i kroimy na kawałeczki. Urywamy płat folii aluminiowej, na środku posypujemy cebulą, filet z pangi przyprawiamy solą (delikatnie), pieprzem, przyprawą do ryb i koperkiem (jeśli mamy świeży to siekamy go drobno). Przyprawioną stroną kładziemy pangę na folii z cebulą i przyprawiamy to nieprzyprawioną stronę i na koniec obsypujemy ją cebulą. Folię zamykamy - staramy się to zrobić dokładnie, aby aromat został w rybie. Układamy na blasze i pieczemy 40 minut na 180 - 200 stopni.
Panga z piekarnika
Przyprawiony filet z cebulą układamy na folii aluminiowej ...
Panga z piekarnika
Szczelnie zamykamy folię i układamy nasze rybki na blasze ...