Sposób przygotowania:
Panga z piekarnika
Filety rozmrażamy - kładziemy na talerzu w temperaturze pokojowej i czekamy lub jeśli jesteście w pośpiechu to wkładamy do kuchenki mikrofalowej na program odmrażania na 7 minut, wtedy tą zamrożoną powłokę będzie dało się łatwo ściągnąć. Cebulę obieramy i kroimy na kawałeczki. Urywamy płat folii aluminiowej, na środku posypujemy cebulą, filet z pangi przyprawiamy solą (delikatnie), pieprzem, przyprawą do ryb i koperkiem (jeśli mamy świeży to siekamy go drobno). Przyprawioną stroną kładziemy pangę na folii z cebulą i przyprawiamy to nieprzyprawioną stronę i na koniec obsypujemy ją cebulą. Folię zamykamy - staramy się to zrobić dokładnie, aby aromat został w rybie. Układamy na blasze i pieczemy 40 minut na 180 - 200 stopni.

