ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Panierowane patisony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Na szybko, smacznie, z pomysłem.

Panierowane patisony Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Panierowane patisony

 

Sposób przygotowania:

Panierowane patisony
Patisony myjemy. Kroimy w plastry tak ok 0,5 cm. Jeżeli posiadają duże gniazda nasienne wycinamy je. Tak samo ma sie ze skórka. Jeżeli jest bardzo twarda należy patisony obrać. Tak przygotowane warzywo posypujemy solą, pieprzem, lub innymi ulubionymi przyprawami. Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka. Pokrojone patisony panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor po obu stronach. Zdejmujemy na ręcznik papierowy w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące.
Panierowane patisony
Pokrojone, przyprawione patisony czekają.