monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Panierowane plastry kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Panierowana kiełbaska świetna propozycja na kolację

Panierowane plastry kiełbasy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowane plastry kiełbasy

 

  • 20 dag kiełbasy śląskiej
  • 1 jajko
  • 6-8 łyżek bułki tartej
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:

Panierowane plastry kiełbasy
Kiełbaskę obrać z osłonki ( jeśli się da:)). Pokroić w ukośne plasterki grubości około 5- 6 mm. Olej rozgrzać. Jajko rozbić na talerz i dokładnie roztrzepać widelcem. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Plasterki kiełbasy panierować najpierw w jajku a potem w bułce tartej i lekko uklepać, aby panierka nie spadła. Kłaść na olej i smażyć z obu stron na złoto. Po zdjęciu na chwilę położyć na papierowy ręcznik a potem przełożyć na półmisek. Podawać gorące z musztardą, ketchupem i pieczywem. Smacznego!
Panierowane plastry kiełbasy
Kiełbasę pokroić w ukośne plasterki o grubości 5-6 mm
Panierowane plastry kiełbasy
każdy plasterek obtoczyć w roztrzepanym jajku
Panierowane plastry kiełbasy
potem panierowac w bułce tartej i lekko uklepać panierkę
Panierowane plastry kiełbasy
smażyć z obu stron na złoto i odsączyć na ręczniku papierowym