BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1094]

Panierowany camembert

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dzisiaj polecam ser camembert panierowany a następnie smażony na oleju.Ser taki podany z żurawiną smakuje rewelacyjnie .

Panierowany camembert Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Panierowany camembert

 

  • serek camembert 1 szt,
  • buka tarta do panierowanie,
  • jajko rozbełtane 1 ,
  • olej do smażenia,
  • dodatkowo;
  • żurawina dla mięs i potraw,

Sposób przygotowania:

Panierowany camembert
Serek przekroić na dwa krążki, każdy z krążków panierować w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.

Na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju ułożyć panierowane krążki sera i smażyć na złoty kolor z każdej strony.

Po usmażeniu krążki odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Podawać z dodatkiem żurawiny.
Panierowany camembert
Ser podany do spożycia domownikom z dodatkiem żurawiny
Panierowany camembert
Ser camembert przekroić na dwa krążki ,krążki następnie panierować
Panierowany camembert
Każdy krążek panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku
Panierowany camembert
Nastęeepnie panierujemy w bułce tartej
Panierowany camembert
Smazymy na dobrze rozgrzanej patelni a dodatkiem oleju
Panierowany camembert
Smażymy na złoty kolor z każdej strony