Sposób przygotowania:
Frytki paprykowe
1) Przygotowujemy ziemniaki i obieramy (ziemniaki zawsze przed obraniem myję).
2) Następnie ziemniaki kroimy w słupki (na kształt frytek) i zalewamy wodą.
3) Przekładamy frytki na durszlak, żeby odsączyć z wody.
4) Na patelni rozgrzewamy olej (ważne żeby był dobrze rozgrzany).
5) Frytki posypujemy solą himalajską i papryką ostrą.
6) Wrzucamy frytki na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor.
2) Następnie ziemniaki kroimy w słupki (na kształt frytek) i zalewamy wodą.
3) Przekładamy frytki na durszlak, żeby odsączyć z wody.
4) Na patelni rozgrzewamy olej (ważne żeby był dobrze rozgrzany).
5) Frytki posypujemy solą himalajską i papryką ostrą.
6) Wrzucamy frytki na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor.