Sposób przygotowania:
Sałatka z panierowanym camembertem
Sałatę lodową płuczemy i osuszamy. Rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w ćwierć plasterki. Dorzucamy do miski. W kubku przygotowujemy sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy go do miski z warzywami, dodatkowo przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.Camembert kroimy na pół. W jednej miseczce roztrzepujemy jajko, do drugiej wsypujemy bułkę tartą. Ser panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Następnie wrzucamy go na rozgrzany olej na patelni i smażymy do zrumienienia panierki z obu stron. Na talerze wykładamy sałatę z pomidorem i ogórkiem. Na wierzchu układamy pokrojony camembert. Sałatkę podajemy, gdy ser jest jeszcze ciepły.