Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Panierowany i smażony ser camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Taki ser możemy przygotować na przekąskę, kolację lub śniadanie. Możemy podać z ulubioną sałatką. Idealny dla wielbicieli sera.

Panierowany i smażony ser camembert

Składniki:

Panierowany i smażony ser camembert

Składniki:

Sposób przygotowania:

Panierowany i smażony ser camembert
1. Jajko roztrzepujemy z pieprzem mielonym do smaku.

2. Ser panierujemy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim panierowane krążki sera po kilka minut z każdej strony.

4. Usmażony ser osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy.