Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Smażony camembert z lubczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki smażony ser można podać na przykład z ziemniakami i surówką w formie obiadu lub samodzielnie z dodatkiem żurawiny.

Smażony camembert z lubczykiem

Składniki:

Smażony camembert z lubczykiem

 

Sposób przygotowania:

Smażony camembert z lubczykiem
Przygotowujemy panierkę: do miseczki wbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy sporą ilość świeżo zmielonego pieprzu oraz lubczyk. Mieszamy. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Obtaczamy ser najpierw w jaju, a później w bułce.

Powtarzamy proces panierowania, aby ser nie wyciekł w trakcie smażenia.

Smażymy ser na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.