Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Panierowany ser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniale ciągnący się żółty ser w chrupiącej kukurydzianej panierce

Panierowany ser Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowany ser

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowany ser
Żółty ser pokroić na plastry ok 1cm-2cm. Płatki kukurydziane drobno pokruszyć i wsypać na talerz . Jajko wbić na talerz rozmącić. Następnie rozgrzewamy patelnie z olejem i żółty ser maczamy dokładnie w jajku i dokładnie panierujemy w pokruszonych płatkach . Serowe kotleciki kładziemy na mocno rozgrzany olej i smażymy chwilkę z obu stron. Podajemy z frytkami i dipem.
Panierowany ser
Żółty ser pokroić na plastry ok 1cm lub 2cm
Panierowany ser
Następnie ser moczymy w roztrzepanym jajku
Panierowany ser
I dokładnie panierujemy w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych
Panierowany ser
Serowe kotlety smażymy na bardzo rozgrzanym oleju z obu stron