Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Panierowne medaliony z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczne panierowne medaliony z cukini. Szybka i smaczna przekąska.

Panierowne medaliony z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowne medaliony z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Panierowne medaliony z cukinii
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki. Cukinie dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy cukinię w plastry (na ukos) i oprószamy lekko solą. Na jeden talerz wybijamy jajka, rozmącamy. Natomiast na drugi wysypujemy bułkę. Plasterki cukini zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Panierowne medaliony z cukinii
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki.
Panierowne medaliony z cukinii
Cukinie dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy cukinię w plastry (na ukos) i oprószamy lekko solą.
Panierowne medaliony z cukinii
Na jeden talerz wybijamy jajka, rozmącamy. Natomiast na drugi wysypujemy bułkę. Plasterki cukini zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Panierowne medaliony z cukinii
Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.