Sposób przygotowania:
Panna Cotta Light
Rozciąć wzdłuż laskę wanilii, wyskrobać ziarenka i razem z laską i cukrem dodać do mleka. Rozpuścić w mleku żelatynę. Przecedzić przez gęste sito, wanilię wyrzucić. Do mleka dodać śmietankę. Rozlać do foremek i ostudzić. Zastygnięte zalać galaretką, następnie po zastygnięciu galaretki, okroić dookoła brzegu, wstawić na chwilę dnem do wrzątku i wyłożyć do góry dnem. Smacznego!
Pyza
do przepisu p. Kręglickiej http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Panna_cotta_light,,12900089,9495.html dopisałaś sobie tylko galaretkę żeby pasowało do zdjęcia!!!
Luśka
http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169790-We-w%C5%82oskim-stylu/page42
http://www.proste-gotowanie.pl/przepis/panna-cotta-light.html
http://kuchnia.wp.pl/index.php/book/prop/id/3041
....
Henia
Luśka, niestety, jest dodany jeden składnik i to zmienia przepis.