olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

"Panna Cotta" light

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Po co mamy rezygnować ze słodkości, skoro można je zastąpić lżejszymi odpowiednikami?Jeśli nie schłodzimy panny to będzie to też kisiel :)

"Panna Cotta" light Więcej zdjęć (2)

Składniki:

"Panna Cotta" light

 

  • 500 ml jogurtu nauralnego
  • 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym
  • jogurt wiśniowy/stopiona czekolada

Sposób przygotowania:

"Panna Cotta" light
Jogurt wlać do miksera , bądź blendera. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody i wymieszać dokładnie. Odczekać 2 minuty, ponownie wymieszać. Tężejącą galaretkę (oczywiście nie dopuścić do stężenia!)wlać do jogurtu naturalnego i zmiksować na gładką masę, tak aby nie było grudek. Rozlać do miseczek i wstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Po tym czasie wyjąć ją, wstawić na chwilę do gorącej wody, obrócic do góry dnem i polać np. czekoladą albo jogurtem wisniowym :)
"Panna Cotta" light
rozpuszczoną w wodzie galaretkę włożć do jogurtu naturalnego i zmiksować.

Tagi:

czekolada