Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Deser z panna cottą i galaretką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser z panna cottą i galaretką, czyli smaczne połączenia delikatnej w smaku pianki z kolorowymi galaretkami

Deser z panna cottą i galaretką

Składniki:

Deser z panna cottą i galaretką

 

  • 250 ml śmietanki
  • 250 mleka
  • 1 cukier wanilinowy
  • 0,5 łyżeczki pasty waniliowej

 

  • galaretka agrestowa
  • galaretka borówkowa
  • wrzątek

 

Sposób przygotowania:

Deser z panna cottą i galaretką
Panna cotta:

250 ml śmietanki i 250 ml mleka przelać do garnka, dodać cukier wanilinowy i pastę waniliową. Całość podgrzać. Dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Wymieszać, odstawić do ostygnięcia i przelać do pucharków. Odstawić do stężenia.

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia, pokroić w kostkę, wyłożyć na pannę cottę. Udekorować borówkami i truskawkami.