Sposób przygotowania:
Deser z panna cottą i galaretką
Panna cotta:
250 ml śmietanki i 250 ml mleka przelać do garnka, dodać cukier wanilinowy i pastę waniliową. Całość podgrzać. Dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Wymieszać, odstawić do ostygnięcia i przelać do pucharków. Odstawić do stężenia.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia, pokroić w kostkę, wyłożyć na pannę cottę. Udekorować borówkami i truskawkami.
250 ml śmietanki i 250 ml mleka przelać do garnka, dodać cukier wanilinowy i pastę waniliową. Całość podgrzać. Dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Wymieszać, odstawić do ostygnięcia i przelać do pucharków. Odstawić do stężenia.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia, pokroić w kostkę, wyłożyć na pannę cottę. Udekorować borówkami i truskawkami.