Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Cytrynowa panna cotta w słoiczkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny cytrynowy deser, podany z borówkami i listkami świeżej mięty.

Cytrynowa panna cotta w słoiczkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cytrynowa panna cotta w słoiczkach

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowa panna cotta w słoiczkach
Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach wody i zostawiamy na kilka minut.

Cytrynę dokładnie szorujemy i ocieramy z niej skórkę.

W rondelku mieszamy mleko ze śmietanką, cukrem, sokiem z cytryny oraz skórką. Podgrzewamy cały czas mieszając, aby cukier się rozpuścił. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z palnika.

Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.

Przelewamy masę do słoiczków, a po wystygnięciu wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Gotowy deser dekorujemy owocami.
Cytrynowa panna cotta w słoiczkach
Cytrynę dokładnie szorujemy i ocieramy z niej skórkę.
Cytrynowa panna cotta w słoiczkach
Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach wody i zostawiamy na kilka minut.
Cytrynowa panna cotta w słoiczkach
W rondelku mieszamy mleko ze śmietanką, cukrem, sokiem z cytryny oraz skórką.
Cytrynowa panna cotta w słoiczkach
Przelewamy masę do słoiczków, a po wystygnięciu wstawiamy na kilka godzin do lodówki.