Sposób przygotowania:
Cytrynowa panna cotta w słoiczkach
Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach wody i zostawiamy na kilka minut.
Cytrynę dokładnie szorujemy i ocieramy z niej skórkę.
W rondelku mieszamy mleko ze śmietanką, cukrem, sokiem z cytryny oraz skórką. Podgrzewamy cały czas mieszając, aby cukier się rozpuścił. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z palnika.
Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
Przelewamy masę do słoiczków, a po wystygnięciu wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Gotowy deser dekorujemy owocami.
Cytrynę dokładnie szorujemy i ocieramy z niej skórkę.
W rondelku mieszamy mleko ze śmietanką, cukrem, sokiem z cytryny oraz skórką. Podgrzewamy cały czas mieszając, aby cukier się rozpuścił. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z palnika.
Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
Przelewamy masę do słoiczków, a po wystygnięciu wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Gotowy deser dekorujemy owocami.