Sposób przygotowania:
Papryka na ciepło i na zimno
Umyte papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, cebule pokroić w kostkę.
W garnku na oleju zeszklić cebulę (posypać ją cukrem i smażyć na złocisto). Wsypać pokrojoną paprykę, kostki wołowe oraz kucharka. Całość zamieszać i podsmażać co jakiś czas mieszając z 5 minut.
Następnie nakryć garnek pokrywką i na średnim ogniu dusić z 15 minut, co jakiś czas zamieszać.
Na koniec wsypać pieprz ziołowy, pieprz mielony, paprykę ostrą, z praski przeciśnięte obrane ząbki czosnku, bez przykrycia dusić z 4 minuty.
W garnku na oleju zeszklić cebulę (posypać ją cukrem i smażyć na złocisto). Wsypać pokrojoną paprykę, kostki wołowe oraz kucharka. Całość zamieszać i podsmażać co jakiś czas mieszając z 5 minut.
Następnie nakryć garnek pokrywką i na średnim ogniu dusić z 15 minut, co jakiś czas zamieszać.
Na koniec wsypać pieprz ziołowy, pieprz mielony, paprykę ostrą, z praski przeciśnięte obrane ząbki czosnku, bez przykrycia dusić z 4 minuty.