Sposób przygotowania:
Pieczona papryka z mięsem, szpinakiem i ryżem
Szpinak kroimy na drobno i przekładamy na cedzak, myjemy pod bieżącą wodą, odsączamy.
W międzyczasie mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę. Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pierś i przekładamy do miseczki.
Następnie wkładamy na patelnię pokrojone warzywa i smażymy przez chwilę, dokładamy przesmażoną pierś i ryż. Smażymy razem przez 2 -3 minuty i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Papryki myjemy i usuwamy pestki, napełniamy farszem i posypujemy słodką papryką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Upieczone papryki wyjmujemy, a płyn z pieczenia przelewamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. W kilku łyżkach zimnej wody rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy. Na samym końcu wlewamy śmietankę.
W międzyczasie mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę. Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pierś i przekładamy do miseczki.
Następnie wkładamy na patelnię pokrojone warzywa i smażymy przez chwilę, dokładamy przesmażoną pierś i ryż. Smażymy razem przez 2 -3 minuty i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Papryki myjemy i usuwamy pestki, napełniamy farszem i posypujemy słodką papryką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Upieczone papryki wyjmujemy, a płyn z pieczenia przelewamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. W kilku łyżkach zimnej wody rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy. Na samym końcu wlewamy śmietankę.