VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Grillowane papryki z kuskusem i serami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą.

Grillowane papryki z kuskusem i serami

Składniki:

Grillowane papryki z kuskusem i serami

 

Sposób przygotowania:

Grillowane papryki z kuskusem i serami
Papryki dokładnie myjemy i wykrawamy gniazdo. Kroimy na pół aby powstały dwie łódki. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut.

Sery, pomidora oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Mieszamy z kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem.

Farszem napełniamy papryki. Dociskamy aby farsz był dociśnięty do papryki.

Grillujemy je na ruszcie na tacce do momentu aż papryki zmiękną a sery ładnie się rozpuszczą.

Na początku grillowania możemy je odwrócić aby wierzch ładnie się przypiekł.