Sposób przygotowania:
Grillowane papryki z kuskusem i serami
Papryki dokładnie myjemy i wykrawamy gniazdo. Kroimy na pół aby powstały dwie łódki. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut.
Sery, pomidora oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Mieszamy z kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem napełniamy papryki. Dociskamy aby farsz był dociśnięty do papryki.
Grillujemy je na ruszcie na tacce do momentu aż papryki zmiękną a sery ładnie się rozpuszczą.
Na początku grillowania możemy je odwrócić aby wierzch ładnie się przypiekł.
Sery, pomidora oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Mieszamy z kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem napełniamy papryki. Dociskamy aby farsz był dociśnięty do papryki.
Grillujemy je na ruszcie na tacce do momentu aż papryki zmiękną a sery ładnie się rozpuszczą.
Na początku grillowania możemy je odwrócić aby wierzch ładnie się przypiekł.