Sposób przygotowania:
Papryka w słoiku
Paprykę umyć, przekroić i wyjąć z niej gniazda nasienne. Kroić ją w piórka. Wkładać do wyparzonych wcześniej słoików.
Zalewa:
Wodę, ocet, cukier i sól wymieszać i zagotować. Pozostawić na chwilkę na ogniu. Następnie tak przygotowaną zalewą, napełnić słoiczki z paprykę. dokładnie zakręcić.
Słoiczki włożyć do dużego garnka (z sitkiem na dnie), zalać wodą i pasteryzować około 20 minut.
Zalewa:
Wodę, ocet, cukier i sól wymieszać i zagotować. Pozostawić na chwilkę na ogniu. Następnie tak przygotowaną zalewą, napełnić słoiczki z paprykę. dokładnie zakręcić.
Słoiczki włożyć do dużego garnka (z sitkiem na dnie), zalać wodą i pasteryzować około 20 minut.