Sposób przygotowania:
Papryka marynowana
Paprykę umyć, usunąć ogonki, nasionka i białe błonki. Pokroić w szersze paski- niezbyt duże papryki na 3 lub 4 części, większe na więcej części. Cebulę obrać i pokroić w krążki lub piórka.
Do czystych słoików układać cebulę oraz pokrojoną paprykę.
Zalać zalewą ( wcześniej zagotować wszystkie składniki zalewy i wystudzić ). Do każdego słoika włożyć po 2-3 listki laurowe z zalewy oraz rozdzielić resztę przypraw oraz wlać po łyżce oliwy. Słoiki pozakręcać. Pasteryzować ok. 15-20 minut od chwili zagotowania się wody. Wyjąć i zostawić do góry nogami do całkowitego wystygnięcia.
Do czystych słoików układać cebulę oraz pokrojoną paprykę.
Zalać zalewą ( wcześniej zagotować wszystkie składniki zalewy i wystudzić ). Do każdego słoika włożyć po 2-3 listki laurowe z zalewy oraz rozdzielić resztę przypraw oraz wlać po łyżce oliwy. Słoiki pozakręcać. Pasteryzować ok. 15-20 minut od chwili zagotowania się wody. Wyjąć i zostawić do góry nogami do całkowitego wystygnięcia.