Sposób przygotowania:
Marynowana papryka
Na dno słoików układamy sporą ilość kopru (kwiaty oraz trochę zielonych gałązek. prpykę myjemy, wydrążamy środek i kroimy na mniejsze częsci.
Papryke bardzo ściśle układamy w słoikach, następnie do każdego dodajemy szczypte gorczycy, 2 ziela angielskie, 1 małe liście laurowe, żabek czosnku, kwałek chrzanu (korzeń) oraz po 3-4 ziarenka pieprzu,.
wodę gotujemy z solą i cukrem. Po zestawieniu z ognia, do gorącej wody wlewamy ocet.
Gotową zalewą zalewamy słoiki, następnie do każdego ze słoików wlewamy 1 łyżkę oleju i zakręcamy.
Zakręcone słoiki pasteryzujemy od 15 do 20 minut na wolnym ogniu
Papryke bardzo ściśle układamy w słoikach, następnie do każdego dodajemy szczypte gorczycy, 2 ziela angielskie, 1 małe liście laurowe, żabek czosnku, kwałek chrzanu (korzeń) oraz po 3-4 ziarenka pieprzu,.
wodę gotujemy z solą i cukrem. Po zestawieniu z ognia, do gorącej wody wlewamy ocet.
Gotową zalewą zalewamy słoiki, następnie do każdego ze słoików wlewamy 1 łyżkę oleju i zakręcamy.
Zakręcone słoiki pasteryzujemy od 15 do 20 minut na wolnym ogniu