Sposób przygotowania:
Paprykarz z wędzonej makreli i kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, a następnie wrzucamy ją do sporej miski.
W rondlu rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodajemy paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Solimy, dodajemy paprykę słodką i suszoną. Dusimy przez około 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i podsmażamy jeszcze przez chwilę, a następnie dodajemy zawartość rondla do kaszy.
Makrelę obieramy starannie z ości i rozdrabniamy ją w rozdrabniaczu razem z gotowaną marchewką. Dodajemy do kaszy i mieszamy.
Przyprawiamy paprykarz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
W rondlu rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodajemy paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Solimy, dodajemy paprykę słodką i suszoną. Dusimy przez około 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i podsmażamy jeszcze przez chwilę, a następnie dodajemy zawartość rondla do kaszy.
Makrelę obieramy starannie z ości i rozdrabniamy ją w rozdrabniaczu razem z gotowaną marchewką. Dodajemy do kaszy i mieszamy.
Przyprawiamy paprykarz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
lukrowanepierniczki
Ania321
lukrowanepierniczki napisał(a):
skuter5
Czekoladka 2