SUPERPRZEPIS

Paprykarz z wędzonej makreli i kaszy jaglanej

  • Ania321
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Paprykarz z wędzonej makreli i kaszy jaglanej Więcej zdjęć (5)

Pyszny, domowy paprykarz. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty. Do jego przygotowania wykorzystałam marchewki z rosołu.

Składniki:

Paprykarz z wędzonej makreli i kaszy jaglanej

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z wędzonej makreli i kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, a następnie wrzucamy ją do sporej miski.

W rondlu rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę.

Dodajemy paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Solimy, dodajemy paprykę słodką i suszoną. Dusimy przez około 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i podsmażamy jeszcze przez chwilę, a następnie dodajemy zawartość rondla do kaszy.

Makrelę obieramy starannie z ości i rozdrabniamy ją w rozdrabniaczu razem z gotowaną marchewką. Dodajemy do kaszy i mieszamy.

Przyprawiamy paprykarz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Paprykarz z wędzonej makreli i kaszy jaglanej
W rondlu rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę.
Paprykarz z wędzonej makreli i kaszy jaglanej
Dodajemy paprykę pokrojoną w drobną kostkę.
Paprykarz z wędzonej makreli i kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, a następnie wrzucamy ją do sporej miski.
Paprykarz z wędzonej makreli i kaszy jaglanej
Makrelę obieramy starannie z ości i rozdrabniamy ją w rozdrabniaczu razem z gotowaną marchewką.