Sposób przygotowania:
Paprykarz z łososia
Do garnka wlej wywar i zagotuj go wraz z liściem laurowym i zielem angielskim, we wrzącym wywarze zanurz płat łososia i gotuj go przez 15 minut.
Ugotowaną rybę odstaw do wystudzenia a w pozostałym płynie ugotuj ryż. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę po kilku minutach dodaj marchewkę, pietruszkę, czosnek i selera, całość podlej przecierem pomidorowym i duś do miękkości.
Po kilku minutach dodaj słodką i ostrą paprykę.
Kiedy sos przestygnie możesz dodać do niego ostudzony ryż i pokruszone kawałki ryby, całość dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką.
Ugotowaną rybę odstaw do wystudzenia a w pozostałym płynie ugotuj ryż. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę po kilku minutach dodaj marchewkę, pietruszkę, czosnek i selera, całość podlej przecierem pomidorowym i duś do miękkości.
Po kilku minutach dodaj słodką i ostrą paprykę.
Kiedy sos przestygnie możesz dodać do niego ostudzony ryż i pokruszone kawałki ryby, całość dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką.
Magdalena88
misia5