SUPERPRZEPIS

Paprykarz z łososia

  • 2
  • Kniejson
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Paprykarz z łososia

Domowy paprykarz nie odbiega aż tak bardzo w smaku od tego puszkowanego a jest z pewnością od niego zdrowszy.

Składniki:

Paprykarz z łososia

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z łososia
Do garnka wlej wywar i zagotuj go wraz z liściem laurowym i zielem angielskim, we wrzącym wywarze zanurz płat łososia i gotuj go przez 15 minut.

Ugotowaną rybę odstaw do wystudzenia a w pozostałym płynie ugotuj ryż. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę po kilku minutach dodaj marchewkę, pietruszkę, czosnek i selera, całość podlej przecierem pomidorowym i duś do miękkości.

Po kilku minutach dodaj słodką i ostrą paprykę.

Kiedy sos przestygnie możesz dodać do niego ostudzony ryż i pokruszone kawałki ryby, całość dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką.  

Tagi:

dodatki ryba