Sposób przygotowania:
Paprykarz z makreli
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Marchewkę obieramy , ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do cebuli, smażymy razem przez kilka minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i pastę paprykową, smażymy jeszcze przez chwilkę, doprawiamy do smaku słodką paprykę, solą i pieprzem. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy. Makrelę pozbawiamy ości, rozdrabniamy.
Do ostudzonego sosu dodajemy ryż i makrelę, dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki. Paprykarz najlepiej smakuje schłodzony.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i pastę paprykową, smażymy jeszcze przez chwilkę, doprawiamy do smaku słodką paprykę, solą i pieprzem. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy. Makrelę pozbawiamy ości, rozdrabniamy.
Do ostudzonego sosu dodajemy ryż i makrelę, dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki. Paprykarz najlepiej smakuje schłodzony.
lukrowanepierniczki
biedroneczki