Sposób przygotowania:
Paprykarz z wędzonej makreli kaszy bulgur i selera
Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie.
Pokrojoną w kostkę cebulę oraz pora pokrojonego w plasterki szklimy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy startą na tarce marchew, podlewamy wodą i dusimy przez około 10 minut.
Seler naciowy kroimy w kosteczkę, wrzucamy do rondla i znów dusimy 10 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i dusimy jeszcze 5 minut, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonej kaszy dodajemy makrelę obraną z ości oraz duszone warzywa. Dodajemy oliwę z suszonych pomidorów i mieszamy.
Pokrojoną w kostkę cebulę oraz pora pokrojonego w plasterki szklimy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy startą na tarce marchew, podlewamy wodą i dusimy przez około 10 minut.
Seler naciowy kroimy w kosteczkę, wrzucamy do rondla i znów dusimy 10 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i dusimy jeszcze 5 minut, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonej kaszy dodajemy makrelę obraną z ości oraz duszone warzywa. Dodajemy oliwę z suszonych pomidorów i mieszamy.