ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Kotlety sojowe w podwójnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kotlety sojowe w podwójnej panierce z jajek i bułki tartej, w sam raz jako przystawka lub dodatek do obiadu.

Kotlety sojowe w podwójnej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety sojowe w podwójnej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotlety sojowe w podwójnej panierce
Kotlety sojowe zalewamy rosołem, dodajemy jeszcze szczyptę soli, żeby miały bardziej wyrazisty smak. Po 15 minutach odsączamy z rosołu i maczamy kotlety w roztrzepanych jajkach i obtaczamy w bułce tartej i znowu w jajkach i bułce tartej.

Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Kotlety sojowe w podwójnej panierce
Kotlety sojowe zalewamy rosołem, dodajemy jeszcze szczyptę soli, żeby miały bardziej wyrazisty smak
Kotlety sojowe w podwójnej panierce
Rozbijamy pięć małych jajek i dodajemy szczyptę soli i pieprzu ziołowego
Kotlety sojowe w podwójnej panierce
Maczamy kotlety w roztrzepanych jajkach i obtaczamy w bułce tartej i znowu w jajkach i bułce tartej
Kotlety sojowe w podwójnej panierce
Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor