Sposób przygotowania:
Paprykarz warzywny z kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną ugotować w 1,5 szklanki wody - z solą i niewielką ilością oleju.
Marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić, a czosnek drobniutko posiekać.
Warzywa przełożyć na patelnię z uprzednio rozgrzanym olejem i smażyć kilkanaście minut - do momentu, aż będą miękkie.
Po tym czasie dodać liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Wszystko razem poddusić przez dodatkowe kilka minut.
Następnie należy wyjąć liścia oraz kulki ziela angielskiego, a resztę połączyć z kaszą jaglaną.
Całość krótko zblendować, tak aby pasta miała wyczuwalne kawałki kaszy i warzyw i doprawić do smaku.
Gotowy paprykarz wstawić do lodówki na około 1 godzinę, żeby stężał i dobrze się smarował.
Marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić, a czosnek drobniutko posiekać.
Warzywa przełożyć na patelnię z uprzednio rozgrzanym olejem i smażyć kilkanaście minut - do momentu, aż będą miękkie.
Po tym czasie dodać liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Wszystko razem poddusić przez dodatkowe kilka minut.
Następnie należy wyjąć liścia oraz kulki ziela angielskiego, a resztę połączyć z kaszą jaglaną.
Całość krótko zblendować, tak aby pasta miała wyczuwalne kawałki kaszy i warzyw i doprawić do smaku.
Gotowy paprykarz wstawić do lodówki na około 1 godzinę, żeby stężał i dobrze się smarował.
SylaUla
gusia1000