Sposób przygotowania:
Paprykowe udka z piekarnika
Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa.
Mięso mieszamy by obtoczyło się w czosnku. Papryki łączymy i oprószamy mięso, ponownie mieszamy by obtoczyć w miarę równomiernie mięso w papryce.
Odstawiamy na chociaż 30 minut ( można a nawet powinno stać dłużej).
Przekładamy do blaszki czy naczynia żaroodpornego, skrapiamy olejem i pieczemy do miękkości ok 50- 60 minut w 180 stopniach.
Mięso mieszamy by obtoczyło się w czosnku. Papryki łączymy i oprószamy mięso, ponownie mieszamy by obtoczyć w miarę równomiernie mięso w papryce.
Odstawiamy na chociaż 30 minut ( można a nawet powinno stać dłużej).
Przekładamy do blaszki czy naczynia żaroodpornego, skrapiamy olejem i pieczemy do miękkości ok 50- 60 minut w 180 stopniach.