mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

paprykowy sos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sos z papryki smaczny dodatek do dań

paprykowy sos

Składniki:

paprykowy sos

 

  • 4 papryki
  • 2 cebule
  • 200 ml oleju
  • 20 dag keczupu
  • 2 łyżki kwasku cytrynowego

Sposób przygotowania:

paprykowy sos
Oczyść paprykę. Pokrój cebulę w drobną kostkę. Podduś warzywa na rozgrzanym tłuszczu, do momentu miękkości. Przypraw solą, pieprzem wedle uznania. Ostudź warzywa i zemlej w maszynce. Dodaj keczup i zagotuj. Dodaj kwasek cytrynowy. Wymieszaj. Gorący sos zostaw w ciepłym miejscu na godzinę. Po tym czasie jest gotowy

Tagi:

papryka