ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Parówki na śniadanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, sycące śniadanie z parówkami i jajecznicą, takie śniadanie jest bardzo sycące i dodaje energii do pracy.

Parówki na śniadanie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Parówki na śniadanie

 

  • parówki cienkie dobrej jakości 8 sztuk,
  • masło klarowane 2 łyżki,
  • cebula 1 sztuka mniejsza,
  • pieczarki 4 sztuki średnie,
  • papryka czerwona 1 sztuka mniejsza,
  • sól - ile potrzeba,
  • pieprz mielony - ile potrzeba,
  • jajka 8 sztuk "L",
  • pieczywo - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Parówki na śniadanie
Na maśle klarowanym podsmażyć cienkie parówki przekrojone na połowę na rumiano z każdej strony, odłożyć na talerz.

Na tym tłuszczu po parówkach podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę, dodać pieprz mielony i sól do smaku.

Jajka w misce roztrzepać widelcem i wlać na patelnię, usmażyć jajecznicę.

Podawać z parówkami, pieczywem, do smaku z musztardą, keczupem.
Parówki na śniadanie
Parówki powinny być dobrej jakości z mięsem.