Sposób przygotowania:
Parówki na śniadanie
Na maśle klarowanym podsmażyć cienkie parówki przekrojone na połowę na rumiano z każdej strony, odłożyć na talerz.
Na tym tłuszczu po parówkach podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę, dodać pieprz mielony i sól do smaku.
Jajka w misce roztrzepać widelcem i wlać na patelnię, usmażyć jajecznicę.
Podawać z parówkami, pieczywem, do smaku z musztardą, keczupem.
Na tym tłuszczu po parówkach podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę, dodać pieprz mielony i sól do smaku.
Jajka w misce roztrzepać widelcem i wlać na patelnię, usmażyć jajecznicę.
Podawać z parówkami, pieczywem, do smaku z musztardą, keczupem.