Sposób przygotowania:
Tort z ciasteczkami oreo
Ciasto czekoladowe: Jajka wraz z cukrem miksujemy na puszystą masę. Dodajemy do masy proszek do pieczenia, mąkę pszenną i kakao. Miksujemy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto kroimy na trzy blaty.
Krem śmietanowy z oreo: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Ciastka oreo łamiemy na pół. Dodajemy do kremu. Mieszamy ostrożnie krem z ciasteczkami.
Nasączenie: Mieszamy ze sobą wodę i likier.
Dekoracja: Zimną śmietanę miksujemy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy kakao.
Blaty ciasta nasączamy. Przekładamy kremem śmietanowy z oreo. Boki i wierzch tortu smarujemy kremem kakaowym. Dekorujemy dekoracjami z czekolady. Tort chłodzimy 6 godzin w lodówce.
Krem śmietanowy z oreo: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Ciastka oreo łamiemy na pół. Dodajemy do kremu. Mieszamy ostrożnie krem z ciasteczkami.
Nasączenie: Mieszamy ze sobą wodę i likier.
Dekoracja: Zimną śmietanę miksujemy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy kakao.
Blaty ciasta nasączamy. Przekładamy kremem śmietanowy z oreo. Boki i wierzch tortu smarujemy kremem kakaowym. Dekorujemy dekoracjami z czekolady. Tort chłodzimy 6 godzin w lodówce.
robaczek