Sposób przygotowania:
Potrawka z indyka z borówkamiETAP 1:
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać zioła prowansalskie, sól i łyżkę oleju rzepakowego. Wszystko wymieszać i zostawić w lodówce na ok 30 min.
Na patelni, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodać mięso i dusić pod przykryciem ok 10 min. Dodać szklankę gorącej wody i dusić jeszcze 20 min.
Na koniec dodać borówki ze słoiczka.
Podawać np. z kładzionymi kluseczkami i posypane natką pietruszki. Kluseczki - mąkę wymieszać z jajkami. Przy pomocy łyżki odrywać kawałki ciasta i wrzucać na gotującą się, osoloną wodę. Kluseczki wyłowić łyżką cedzakową.
BozenaMatuszczyk
ewaeu
Dziękuję Bożenko....:)