Sposób przygotowania:
Parówki w cieście francuskim lola11992
Pieczarki dokładnie oczyścić, obrać i pokroić w paseczki. Cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić margarynę i podsmażyć na niej pieczarki z cebulą. Ciasto francuskie wyjąć z opakowania, rozwinąć i podzielić na 5 kwadratów. Każdy z wyciętych kwadratów z ciasta francuskiego posmarować ketchupem. Po jednej stronie ciasta francuskiego ułożyć parówkę i obłożyć ją dookoła podsmażonymi pieczarkami i cebulą. Czynność tą wykonać z każdym kawałkiem ciasta i parówką. Zwinięte parówki w ciasto francuskie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, który należy posmarować margaryną. Parówki w cieście francuskim piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Smacznego!