lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Parówki w cieście francuskim lola11992

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne parówki w cieście francuskim...

Parówki w cieście francuskim lola11992 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim lola11992

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 parówek
  • ketchup
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1/3 margaryny

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim lola11992
Pieczarki dokładnie oczyścić, obrać i pokroić w paseczki. Cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić margarynę i podsmażyć na niej pieczarki z cebulą. Ciasto francuskie wyjąć z opakowania, rozwinąć i podzielić na 5 kwadratów. Każdy z wyciętych kwadratów z ciasta francuskiego posmarować ketchupem. Po jednej stronie ciasta francuskiego ułożyć parówkę i obłożyć ją dookoła podsmażonymi pieczarkami i cebulą. Czynność tą wykonać z każdym kawałkiem ciasta i parówką. Zwinięte parówki w ciasto francuskie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, który należy posmarować margaryną. Parówki w cieście francuskim piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Smacznego!
Parówki w cieście francuskim lola11992
Na posmarowane ciasto francuskie ketchupem nakładać parówkę i pieczarki.
Parówki w cieście francuskim lola11992
Nasmarowane ciasto francuskie z parówke i pieczarkami można już zwijać.
Parówki w cieście francuskim lola11992
Pieczarki piec w piekarniku przez około 30 minut w temp. 180 stopni.

Tagi:

ciasto