katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Parówki w sosie pieczarkowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Parówki mogą być dodatkiem do obiadu.

Parówki w sosie pieczarkowym.

Składniki:

Parówki w sosie pieczarkowym.

 

  • grube parówki 3szt
  • pieczarki duże 10szt
  • cebule 2szt
  • mąka 2 łyżki
  • przyprawa grillowa
  • sól
  • pierz
  • olej

Sposób przygotowania:

Parówki w sosie pieczarkowym.
Pieczarki umyć, osączyć i pokroić. Duże w ósemki albo plasterki małe na połowę .Na patelni rozgrzać olej. Parówki naciąć i przesmażyć obsypane przyprawą grillową. Można zdjąć z patelni. Na patelnię dodać obraną i pokrojoną cebulę. Zeszklić.Dodać pieczarki i smażyć 5-10min.można troszkę podlać wodą.Pieczarki i cebulę oprószyć mąką. Podlać wodą by zrobił się sos.Doprawić do smaku.Dodać parówki i chwilę je ogrzewać ze sosem.

Tagi:

przyprawy