mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Parówkowa przekąska.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka, prosta i smaczna przekąska

Parówkowa przekąska.

Składniki:

Parówkowa przekąska.

 

 

Sposób przygotowania:

Parówkowa przekąska.
Parówki obieram z osłonek i kroję na 3centymetrowe kawałki. W miseczce lub na głębokim talerzu roztrzepuję jajka z solą i pieprzem. Zanurzam kawałki parówek w roztrzepanych jajkach, osączam lekko. Następnie obtaczam kawałki parówek w bułce tartej. Kładę na rozgrzany olej na patelnię i smażę na niewielkim ogniu z każdej strony aż do zrumienienia. Osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podaję z ulubionymi sosami.

Tagi:

jajko tarta jajka